• Toimitus 4,90€ | yli 50€ tilauksiin ilmainen
  • Matkaan viimeistään seuraavana arkipäivänä
  • Kysyttävää? 010 348 8880 | wiilaamo@wilborg.fi
  • Suomalainen perheyritys josta on turvallista tilata
  • Toimitus 4,90€ | yli 50€ tilauksiin ilmainen
  • Matkaan viimeistään seuraavana arkipäivänä
  • Kysyttävää? 010 348 8880 | wiilaamo@wilborg.fi
  • Suomalainen perheyritys josta on turvallista tilata

Ruusufinni & Perioraalidermatiitti (POD)

Ruusufinnissä eli rosaceassa iho saattaa punoittaa, kuumottaa ja kutista. Kasvoille voi ilmestyä punaisia läiskiä, sekä ajoittain näppylöitä ja märkärakkuloita. Iho saattaa lehahtaa punertavaksi lämpötilanvaihtelun seurauksena. Ruusufinnin tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta se tiedetään että yleisesti ruusufinni-ihon immuunipuolustus on heikentynyt, sekä että taipumus ruusufinniin on perinnöllinen. Ruusufinni on krooninen ihosairaus, jota ei voi kokonaan parantaa. Oikeanlaisella ihonhoidolla voi siihen kuitenkin saada helpotusta!

Perioraalidermatiitti eli tutummin POD tai suunympärysihottuma kuuluu samaan tautiperheeseen kuin ruusufinni, ja on siksi hyvin samankaltainen sekä oireiltaan että hoidoltaan ihonhoidon kannalta. Ruusufinnimäiset oireet ilmaantuvat tavallisesti vain suun ympärille, joskus myös silmien läheisyyteen. Perioraalidermatiittia voidaan hoitaa myös reseptillä saatavilla antibiooteilla sekä antibioottivoiteilla. Joskus hoitojakso voi olla pitkä eikä sillä saada haluttuja vaikutuksia, lääkkeistä voi myös ilmetä sivuvaikutuksia. Oikeanlainen ihonhoito on myös suunympärysihottumasta kärsivälle avainasemassa. Hellävaraisilla, ihon suojaa vahvistavilla sekä puhdistavilla tuotteilla voidaan oireita lievittää merkittävästi.

Vinkkejä ruusufinnin sekä suunympärysihottuman hoitoon kosmetiikalla:

Puhdistus: Pidä iho puhtaana. Puhdistukseen suosittelemme hellävaraisia herkän ihon puhdistustuotteita, jotka eivät ole liian peseviä niin että vahingoittaisivat ihon omaa suojaavaa rasvavaippaa.

Hellävaraiset tuotteet: Suosi näitä silloinkin, kun ruusufinni tai POD on lähes oireeton. Käytä herkälle / helposti reagoivalle iholle tarkoitettuja ja hellävaraisia kosmetiikkatuotteita.

Vältä voimakkaita tehoainesosia: Voimakkaat tehoainesosat saattavat saada ihon reagoimaan. Pyri välttämään voimakkaita aktiiviaineita kuten esim. voimakkaita happoja, retinolia sekä puhdasta askorbiinihappoa (puhdas C-vitamiini). Vältä voimakkaita rakeellisia kuorintoja sekä muuta ihon mekaanista rasitusta.

Rauhoita & lievitä punoitusta: Lisää ihonhoitoon rauhoittavia ja punoitusta hillitseviä tuotteita esimerkiksi seerumin, kasvoveden tai voiteen muodossa. Tunnetusti rauhoittavia ainesosia ovat mm. beetaglukaani, centella-uute (rohtosammakonputki), aloe vera, maitohappobakteerit (bifida).

Vahvista ihon suojaa: Suosi kosmetiikkatuotteita, jotka vahvistavat ihon suojaa ulkoisia haittoja vastaan.

Kosteuta: Pidä iho hyvin kosteutettuna, ja lisää kosteuttavat tuotteet iholle heti puhdistuksen jälkeen.

Suojaa auringolta: Suojaa iho auringolta joka päivä, myös talvella!

Alle olemme kasanneet tuotteita, jotka sopivat kaikkiin yllämainittuihin kriteereihin.

Autamme mielellämme sinua sopivien tuotteiden valinnassa myös etänä!

Jos et ole varma millaisia tuotteita valita tai sinulla on muuta kysyttävää, olemme täällä sinua varten!

Kirjoita meille chatissa tai soita meille 010 348 8880.

Ruusufinni / POD -iho